Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
BG magazyn na miejscu
(1)
Autor
Bier Elsa
(1)
Davidis Johanna Friederika Henriette Katharina
(1)
Rok wydania
10 - 19
(1)
Okres powstania dzieła
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
Kraj wydania
Niemcy
(1)
Język
niemiecki
(1)
Temat
Kucharstwo
(1)
Gatunek
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Data wydania między 1900 a 1920 rokiem. Na podstawie stron www z portalami aukcyjnymi.
Tytuł w tłumaczeniu na język polski: "Książka kucharska : Poradnik dotyczący przygotowywania potraw dla kuchni burżuazyjnej i wykwintnej" Henrietta Davidis ; opracowana przez Elsę Bier.
Johanna Friederika Henriette Katharina Davidis (1801-1876) jest uważana za najsłynniejszą autorkę książek kucharskich w Niemczech. Chociaż w tamtym czasie opublikowano już wiele podobnych książek kucharskich - między innymi "Ogólna niemiecka książka kucharska dla burżuazyjnych gospodarstw domowych" Sophie Wilhelmine Scheibler, to praktyczna książka kucharska Davidis rozwinęła się w książkę kucharską z końca XIX i początku XX wieku. Stała się ona podstawowym wyposażeniem w wielu niemieckich gospodarstwach domowych. [za www.zvab.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
BG magazyn na miejscu
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. II 018111 U (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej